Logo

Στον εισαγγελέα 15 στελέχη της Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος



 
 

Ενώπιον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που διερευνά το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες πολιτικών και γιατρών, καλούνται να προσέλθουν 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Νovartis με έδρα την Ελβετία και της Novartis Hellas, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στα 15 στελέχη της εταιρείας έχουν σταλεί κλήσεις προκειμένου να δώσουν καταθέσεις ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι, για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται  να ακολουθήσουν οι κλητεύσεις για δωροδοκία δεκάδων γιατρών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι οι αποδέκτες του "μαύρου χρήματος" που φέρεται να διακινήθηκε από στελέχη της Novartis κατά την περίοδο 2008-2012, προκειμένου να συνταγογραφούνται συγκεκριμένα σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και η έρευνα δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου με αφορμή τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου για τις τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.  Ως γνωστόν, τα ονόματα των τριών πολιτικών συμπεριλαμβάνονταν στη δικογραφία που είχε σταλεί στη Βουλή, αλλά τελικά δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Οι τρεις πολιτικοί κατέθεσαν ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, ενώ αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος και προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί να καταθέσει ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής των παράνομων πληρωμών, ο πρώην ίσχυρος άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας Κωνσταντίνος Φρουζής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά