Logo

Κοροναϊός: Ένας νεκρός και 35 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα - 2 θάνατοι στο Ιράν - 2 νεκροί στο "Diamond Princess"



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα μετά τα συνολικά 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα  αλλά και τον πρώτο θάνατο από τον κοροναϊό.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από τον νέο κοροναϊό, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 104.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφεραν ότι η αιτία θανάτου είναι υπό διερεύνηση.

Νωρίτερα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 40 άτομα μέλη θρησκευτικής σέκτας προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλης της Νότιας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα κρούσματα συνδέονται με μια λειτουργία σε εκκλησία στην πόλη Ντέγκου, όπου είχε παρευρεθεί μια 61χρονη γυναίκα πριν αποκαλυφθεί ότι ήταν φορέας του COVID-19.

Η θρησκευτική οργάνωση επιβεβαίωσε ότι δέκα ενορίτες μολύνθηκαν από γυναίκα, που πήγε στη λειτουργία αγνοώντας πως ήταν φορέας του κορονοϊού.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο δήμαρχος της πόλης Νταεγκού Κβον Γιουνγκ Τζιν προέτρεψε σε συνέντευξη Τύπου τους 2,5 εκατομμύρια κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους.

Δύο θάνατοι από τον κοροναϊό στο Ιράν

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί και στο Ιράν μετά από δύο θανάτους πολιτών της χώρας από τον κοροναϊό αν και δεν είχαν ταξιδέψει στην Κίνα, ούτε είχαν έλθει σε επαφή με Κινέζους.

Οι δύο Ιρανοί που είχα μολυνθεί από τον νέο κορονoϊό, υπέκυψαν σε νοσοκομείο της πόλης Κομ.

Το υπουργείο Υγείας στην Τεχεράνη τόνισε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για άλλα κρούσματα της ασθένειας οπουδήποτε αλλού στο Ιράν.

Το μέλος της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας του Ιράν, Μασούντ Μαρντανί, δήλωσε πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τον τρόπο μετάδοσης του κορονoϊού στους ανθρώπους που μολύνθηκαν στην Κομ. «Είναι πιθανό η ασθένεια να μεταδόθηκε από ταξιδιώτη προερχόμενο από κάποια από τις γειτονικές χώρες, όμως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε», ανέφερε.

Δύο νεκροί στο κρουαζιερόπλοιο

Δύο θάνατοι επιβατών που μολύνθηκαν από τον COVID-19, έχασαν τη ζωή τους στο κρουαζιερόπλοιο "Diamond Princess" που παραμένει σε καραντίνα εδώ και δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα πέθαναν, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Τα δύο πρώτα θύματα του κορονoϊού είναι ηλικιωμένοι περίπου 80 ετών, επικαλούμενο κυβερνητική χωρίς να την κατονομάσει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις