Logo

Αγγελής: Πανταχού παρών ο ...Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis



 
 

Επί πέντε ώρες κατέθετε ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, ο ομοιόβαθμος συνάδελφος τους Ιωάννης Αγγελής ο οποίος έχει καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις από τον επονομαζόμενο ...Ρασπούτιν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Οι καταγγελίες του κ. Αγγελή για τις παρεμβάσεις του λεγόμενου ...Ρασπούτιν όπως είχε αποκαλέσει το πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε ρόλο στην υπόθεση Novartis, προκάλεσαν την προκαταρκτική εξέταση για την οποία σήμερα, Πέμπτη, κατέθετε επί πέντε ώρες.

Στη "μαραθώνια" κατάθεση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό "Ρασπούτιν" , "φωτογράφισε" την ταυτότητα του προσώπου, αλλά δεν τον κατονόμασε....

Στην κατάθεση του τόνισε ότι το πρόσωπο αυτό ήταν  «πανταχού παρών στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σαν το Θεό». «Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως τον ρόλο του Ρασπούτιν γνώριζαν η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η πρώην επιθεωρήτρια Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε δύο συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τα τρία παραπάνω πρόσωπα όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο "Ρασπούτιν". Όμως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου φέρεται να απάντησε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία κι «από πιο πάνω» για την απομάκρυνσή της κυρίας Τουλουπάκη.

Παρεμβάσεις του "Ρασπούτιν"  και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις

Στην κατάθεση του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε πως ο "Ρασπούτιν" είχε παρέμβει και σε άλλες πολύκροτες δικαστικές υποθέσεις.

Μάλιστα έφερε ως παραδείγματα δικογραφίες που είχαν ...ξεχαστεί από το 2013 και δεν είχαν ενεργοποιηθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενώ άλλες υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής κατέθεσε στους δύο συναδέλφους του αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου πως αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους".

"Φίλοι" οι Εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.  "Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια" φέρεται να κατέθεσε με νόημα.

Και συμπλήρωσε:

«Η συμπεριφορά της κ.Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα (σ.σ. ο κ. Αγγελής ήταν επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς). Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο «Ρασπούτιν» κι όχι οι Εισαγγελείς».

Απειλές Τουλουπάκη στην Παπασπύρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας προσκόμισε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κ.Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα που διενεργούσαν οι Επιθεωρητές για το κόστος των φαρμάκων της Novartis.

Υποστήριξε δε ότι ήταν προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο απερχόμενος Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα ονόματα των οποίων είχαν σταλεί προς διερεύνηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, έχουν καταθέσει μηνήσεις σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρών εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, των προστατευόμενων μαρτύρων, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Οι τρεις πολιτικοί κατέθεσαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι αντεισαγγελείς κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης για τους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis.

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα στελέχη της Novartis

Πάντως, στον απόηχο της έρευνας για τις τυχόν παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός Ελένη Τουλουπάκη συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Ήδη έχει καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι, συνολικά 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Νovartis με έδρα την Ελβετία και της Novartis Hellas, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται  να ακολουθήσουν οι κλητεύσεις δεκάδων γιατρών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι οι αποδέκτες του "μαύρου χρήματος" που φέρεται να διακινήθηκε από στελέχη της Novartis κατά την περίοδο 2008-2012, προκειμένου να συνταγογραφούνται συγκεκριμένα σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά