Logo

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη



 
 

Στη Βουλή παραπέμπουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης την πολύκροτη δικογραφία που αφορά τυχόν παρεμβάσεις πολιτικών στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί στέλνουν τη δικογραφία στη Βουλή, υποχρεωτικά, καθώς από τις μέχρι τώρα μαρτυρικές καταθέσεις ανακύπτουν τα ονόματα πολιτικών και ειδικότερα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η δικογραφία θα σταλεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να αποφασιστεί εκεί αν θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές τους ευθύνες.

Η απόφαση των δύο εισαγγελικών λειτουργών ελήφθη μια ημέρα μετά την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για τις παρεμβάσεις του λεγόμενου ...Ρασπούτιν, όπως είχε αποκαλέσει πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε ρόλο στην υπόθεση Novartis.

Στη κατάθεση του ο κ. Αγγελής, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό "Ρασπούτιν", υποστηρίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό ήταν  «πανταχού παρών στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σαν το Θεό». «Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως τον ρόλο του Ρασπούτιν γνώριζαν η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η πρώην επιθεωρήτρια Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του ο μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε δύο συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τα τρία παραπάνω πρόσωπα όπου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο "Ρασπούτιν". Όμως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου φέρεται να απάντησε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία κι «από πιο πάνω» για την απομάκρυνσή της κυρίας Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο απερχόμενος Κοινοτικός Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (σ.σ. τα ονόματα των οποίων είχαν σταλεί προς διερεύνηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis), έχουν καταθέσει μηνήσεις σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρών εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, των προστατευόμενων μαρτύρων, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Οι τρεις πολιτικοί κατέθεσαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι αντεισαγγελείς κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης για τους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνα τους για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση, ενώ για την τύχη των πολιτικών -και αν θα γίνει περαιτέρω έρευνα- θα κρίνουν τα αρμόδια όργανα της Βουλής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά